Hangi programlama dilini öğrenmeliyim?

Şubat 2017 düzenlendi kategorisi Yazılım

Seçeceğiniz programlama dili, ne yapmak istediğinize bağlıdır. En ufak bir programlama dili bilginiz yoksa burayı okuyunuz.

Yapacağınız proje bir web sitesi ise, bunu sadece HTML ile de yapabilirsiniz. Dinamik bir web sitesi olacak ise PHP öğrenebilirsiniz. Dinamik web siteleri bir veritabanına ihtiyaç duyar. Dünya'nın en popüler veritabanı sistemi Mysql'dur. Günümüzde hemen hemen tüm web hosting servislerinde PHP ve Mysql veritabanı desteği bulunmaktadır. Veritabanına istediğimiz veriyi ekleyip, düzenleyip silebiliyoruz. Tüm bunları programlama dilleriyle yaparız.

Yapacağınız proje cep telefonu uygulaması ise, sadece HTML ve Javascript bilginizle hem Android hem iOS için uygulama yapabilirsiniz. Bunun için Phonegap isimli proje bulunmakta. HTML + Javascript ile yaptığınız web sitesi kolayca Android ve iOS uygulamalarına dönüşebilimekte. Tabi çok az da Java (Android) ve Swift (iOS) bilginizin olması önemlidir.

PHP çocuk işi. Ben daha hard bir dil istiyorum derseniz de Python var. Öğrenmesi en az PHP kadar kolaydır.

Ama eğer ben bu işi sadece programlama dilinin mantığını anlamak için öğrenmek istiyorum derseniz size C dilini öneririm. Bunun mantığını çözerseniz geri kalan tüm diller size çocuk oyuncağı gelecektir. C'yi öğrenirseniz Go'yu da öğrenecekler listenize ekleyin derim.

Yorum yapmak içinOturum Açın yada Kayıt Olun .