IELTS speaking

IELTS speaking ielts ile ilgili en az bilginin olduğu alanlardan birisi. nasıl geliştirebileceğiniz konusunda net bir yaklaşım oluşturmanın zorluğu yanı sıra oluşturduğunuz yeni yaklaşımın yararlı olacağı kişiye göre değişebilir.
bu konuda sizden beklenen, komplike ve doğru gramer.
cevabın writing'deki gibi sapması çok önemli değil. yeter ki cevaplarınız komplike ve düzgün olsun. tıpkı avukatlıktaki dilsel zeka gibi bir şeyler söyleyin salakça olabilir ama iyi bir biçimde oluşturulsun.
academic english help youtube kanalı en çok takip edilen ve en güncel speaking kanalı.

yalnız bunları izlemek size bir şey kazandırmayacaktır.
bolca kişiyle konuşun. ingilizce konuşmak ve düşünmek alışkanlığınız olsun.
en zor sorulara hazırlanın. her sınav kolay olmaz. 3 kez ielts'e girdim. ilkinde biraz zor sorulardan 6.5, diğerinde çok kolay sorulardan 6, sonuncusunda 6.5 aldım. gerçekten karşı taraf zorlayıcı sorular soruyordu. finansın önemiyle, paranın ekonomideki yeriyle ilgili.
sosyal anksiyeteyle ilgili probleminiz varsa bir noktadan sonra yüze bakmayı bırakabilirsiniz. en son konuştuğum adam fbi ajanı gibiydi açıkçası, suratına bakarken dikkatim dağılıyordu. özellike task 2'da başka tarafa bakarak konuşabilirsiniz dikkatiniz bozuluyorsa. bolca pratik yapın ve konuştuklarınızdaki ekleri, present tense'deki s'leri falan unutmamayı çalışın.

aşağıdaki videolar da yardımcı olabilir:

Yorum yapmak içinOturum Açın yada Kayıt Olun .